Incepand cu luna octombrie 2016 am introdus in paleta noastra de servicii de frumusete si peelingul chimic. Dupa o perioada de training si teste interne, peelingul chimic este disponibil si in zona Obor-Doamna Ghica, fiind executat la cele mai inalte standarde de igiena si performanta.
Ce este peelingul chimic
Peelingul chimic este o procedura cosmetica, non invaziva de tratare a tenului cu probleme. Este o metoda de intretinere faciala ce a fost folosita prima data in anul 1871 de catre Fox Tilbury pentru albirea tenului. La inceput erau folosite substante in forma lor bruta, cum ar fi uleiul de croton, acizii sulfurici, acetic, nitric s.a Parintele peelingului chimic este considerat Hebra care in 1874 cauta metode a a combate pistruii si melasma.
Ce presupune peelingul chimic
Peelingul chimic presupune exfolierea epidermei in diferite grade cu ajutorul substantelor chimice. Formula substantelor chimice trebuie sa fie foarte precisa pentru obtinerea efectelor dorite. Peelingul chimic ajuta pielea sa se regenereze datorita indepartarii celulelor moarte si sa produca elastina si colagen in mod natural (prin favorizare). Scopul acestei proceduri este de a indeparta intr-o maniera controlata partile degradate ale pielii, pentru ca aceasta sa se regenereze intr-un ritm accelarat si fara urme (pete, cicatrici, formatiuni dure sub piele).
Tipuri de peeling chimic
Peelingul chimic poate fi superficial, mediu si in profunzime. In functie de afectunile pielii se recomanda un anumit tip de peeling cu solutia chimica potrivita. La Blossom Beauty Salon veti gasi trei tipuri de peeling, toate de la Dermedics: glycolic, lactic si mandelic. Peelingul glycolic este potrivit pentru combaterea ridurilor si a liniilor de expresie pentru hidratare si netezire. Peelingul lactic este alegerea ideala pentru primele riduri si pentru combatarea foto-imbatranirii. Acesta are la baza acidul lactic care activeaza producerea de colagen si elastina necesare unui tonus bun al pielii. Peelingul mandelic este potrivit pentru tenul acneic. Acidul mandelic a fost obtinut din migdale amare (recunoscute pentru iritatia minima a pielii) si are actiune de tratare si preventie a acneei si a petelor lasate de aceasta. Ofera luminozitate si albeste tenul.
Pentru cine este si NU este recomandat peelingul chimic
Peelingul chimic este recomandat atat adolescentelor (incepand cu 17 ani – cu acordul parintilor), tinerilor dar si adultilor cu diferite probleme ale pielii. NU este recomandat persoanelor care:
- prezinta infectii active ale pielii (herpes, impetigo);
- au plagi deschise;
- au urmat tratamente sistemice cu retinoizi (Sotret, Roaccutane) in ultimele 6 luni, tratamente radioactive sau chimioterapie (lasati un an de la data tratamentului final), au luat Roaccutane sau orice alt medicament in ultimele 6 luni, inclusiv cele care provoaca sensibilitate, au luat Diane sau Yasmin pastile de contraceptie;
- boli autoimune (lupus eritematos, sarcoidoza)
- plagi cu tendinta de a se cicatriza anormal (cicatrici hipertrofice sau keloide)
- au arsuri solare sau degeraturi;
- daca au folosit ceara recent sau s-a folosit o crema depilatoare in zona, in ultimele doua saptamani;
- au orice tesut cicatrizat recent in zona;
- au orice forma de cancer de piele.
- au negi in zona de tratament vizata (se aplica crema de protectie pe zona);
- au suferit de Active Herpes Simplex in ultimii 7 ani (in acest caz tratamentul il poate provoca din nou. Sfatuim clientii sa urmeze tratament cu Aciclovir inainte si dupa tratament);
- prezinta leziuni la nivelul pielii (in unele situatii acest lucru poate fi acoperit cu o crema cu film hirolipidic mare); se vor pregati in mod special inainte de efectuarea acestui tratament.
Ce probleme ale tenului trateaza peelingul chimic
Peelingul chimic este recomandat pentru tratarea acneei, ridurilor fine, profunde, de expresie, a petelor cauzate de soare sau inaintarea in varsta, pistrui. In absenta unor probleme specifice de piele, se recomanda peelingul chimic superficial, pentru intretinerea pielii si mentinerea sanatatii acesteia.
Beneficii ale peelingului chimic
Peelingul chimic este un procedeu care ajuta in rimul rand la exfolierea mai profunda a pielii comparativ cu peelingul mecanic. Presupune folosirea unei creme, dupa pregatirea in prealabil a procesului de peeling. In functie de formula folosita peelingul chimic:
- exfoliaza tenul in profunzime, eliminand celulele moarte ale pielii;
- ajuta tenul sa se regenereze mai rapid;
- favorizeaza producerea de elastina si colagen;
- are activitate antibacteriana;
- elimina ridurile fine, profunde si de expresie;
- elimina petele produse de contraceptive, sarcina, soare diferite afectiuni medicale.
La ce ar trebui sa ne asteptam dupa efectuarea peelingului chimic
Peelingul chimic lasa pielea rosie si sensibila, iar dupa un timp se poate coji. Este un efect normal, cauzat de procesul de exfoliere, care este prezent si in cazul exfolierii mecanice (cu scrubs sau masti). Printre efectele adverse ale peelingului echimic pot aparea:
- Usturimi/Mancarimi
- Roseata/Eriterm local
- Flaciditate
- Cruste locale sau sub forma mai fina
- Iritatii
- Hiperpigmentare
- Hipopigmentare
Roseata si sensibilitatea pielii dispar in 1-3 zile. In functie de tipul de piele si afectiunile acesteia, cereti recomandari din partea esteticianului nostru pentru tratament post peeling chimic, de acasa.
Care este perioada din an indicata pentru efectuarea peelingului chimic
Cele mai indicate anotimpuri pentru efectuarea peelingului chimic sunt primavara si toamna. Dupa efectuarea acestui proces este importanta ferirea tenului de actiunea soarelui, de praf, transpiratie, vant si orice agresare a factorilor de mediu.
Surse de informare folosite la redactarea articolului:
- http://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/peeling-chimic-ce-este-cum-ajuta-pielea-si-care-sunt-contraindicatiile-10854740/
- http://www.contraboli.ro/peeling-chimic-indicatii-contraindicatii-tipuri-riscuri/
- http://www.sfatulmedicului.ro/Procedee-dermatocosmetice/peelingul-chimic_1390
- http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1046/j.1524-4725.2000.00505.x/full
- http://www.completebeauty.ro/