Solarul este destul de popular printre doamne si domnisoare, ba chiar a castigat si cativa domni de partea lui, insa exista tot in constiinta populara exista si cateva mituri demne de … ignorat.
Exista cercetatori care jura ca exista o legatura intre solarul vertical si modificarea AND-ului. Da, ati citit bine; exista cercetatori care cred ca expunerea regulata la solar vertical afecteaza AND-ul uman si poate crea mutatii genetice.
Un alt mit legat de solar este faptul ca nu ar avea acelasi efect ca si expunerea in aer liber la soare. Ba, din contra, are exact acelasi efect, numai ca intr-un timp mult mai scurt. Bineinteles ca razele UV sunt daunatoare corpului omenesc, dar numai daca ne expunem prea mult lor. Avand in vedere ca razele UV sunt raspunzatoare cu producerea vitalei vitamine D, este evident ca si razele UV, oricat de incredibil ar parea, sunt la fel de important pentru noi ca si o alimentatie potrivita.
Tot in credinta populara s-a instalat o alta idee, cum ca trebuie sa stai la solar vertical aproape in fiecare zi ca sa ajungi la bronzul perfect. Din contra, fiecare piele are o anumita culoare si este nevoie de doar de cateva minute pe saptamana pentru un bronz sanatos si gradul. Tocmai de aceea este important sa asculti sfaturile tehnicianului si sa tii minte toate recomandarile sale. Chiar si cele de intretinere.
Bronzul se ia
Da, asta cred unii dintre noi. In timp ce exista moduri de bronzare organica ce folosesc substante cremoase ce se aplica pe pielea noastra si care, intr-adevar necesita cateva ore de uscare inainte de a ne aseza in pat, ori a face dus, o sedinta la solar vertical nu va avea nevoie de asa ceva,
Tot ce ai nevoie sa faci dupa o astfel de sedinta este sa folosesti crema hidratanta pentru ca pielea sa nu se usucue in urma expunerii la razele UV.